logo

Linka

  • Oplysninger
  • Video
  • Varmt vand
  • Damp
  • Varmeværk
  • Andre typer og størrelser
  • Oplysninger

    LINKA er grundlagt i 1978 i kølvandet på den globale oliekrise. Lige fra starten har LINKA haft fokus på udvikling og optimering af miljørigtige energiformer baseret på biobrændsel. Mere end 40 års erfaring og knowhow omkring forbrænding af biomasse gør, at virksomheden i dag er en af verdens førende virksomheder inden for branchen. I dag er LINKA blandt verdens førende specialister inden for udvikling, projektering og opførsel af fuldautomatiske kvalitetsanlæg til hele verden. Linka Energy har leveret mere end 3.500 fuldautomatiske anlæg verden over til forskellige kundegrupper som f.eks. landbrug, industri, institutioner og varmeværker. Anlæggene er leveret i form af varmtvands- og hedtvandsanlæg samt dampanlæg.
    LINKA's driftsfilosofi sikrer dig en god totaløkonomi gennem en række klare fordele:
    - Maksimal udnyttelse af brændslet
    - Høj driftsikkerhed
    - Lavt energiforbrug
    - Minimale vedligeholdelsesomkostninger
    - Fuldautomatiserede anlæg

    Et halmvarmeværk kan konstrueres på forskellige måder alt efter ønsker og krav til drift. Som udgangspunkt har Linka tre opbygningsmetoder, der bl.a. afhænger af den valgte kedelstørrelse.
    Ved alle kedelstørrelser fra 1.000 til 15.000 kW kan anlægget opbygges med en halmopriver. Når der skal forbrændes en stor mængde halm, kan fødesystemet bygges med halmbaner i 2-3 etager, hvorfra det løftes ned til opriveren med en elevator. Som alternativ kan der monteres en halmkran, som henter halmballerne frem til opriveren.
    Alternativt kan anlæg fra 3.000 til 8.000 kW opbygges med en halmklipper som fødeunit. Den typiske løsning er at anvende en halmkran i halmlageret, som henter halmballen og fører den frem til en sikkerhedskasse, også placeret i halmlageret. Herefter føres ballen hydraulisk ind i halmklipperen, som "vipper" ballen op på højkant. Når der skal fyres klippes en skive af ballen hydraulisk og skiven skubbes ind i kedlen for afbrænding.
    Til anlægsstørrelser større end 8.000 kW kan vi levere et system, der populært sagt er lavet efter "cigar-fyrings princippet". I denne model anvendes der også kran og sikkerhedskasse. Ballen flyttes ligeledes med hydraulik ind i en skuffe, som er en pallebredde forskudt i forhold til kedlen. Når skuffen lukkes står ballen direkte ud for kedlens indfyring, og herefter flyttes den langsomt ind i kedlen mens den afbrændes.

    Flisanlægget består som regel af et skraberanlæg. En række vandretliggende skrabere transporterer flisen til en forsænket tværsnegl. Denne overvåges af en fotocelle, som sikrer at systemet startes når tværsneglen er tom.

    Til store anlæg kan man vælge at håndtere flisen med kran. Her har man en travers-kran i flislageret med en flisgrab, der griber flisen, og fører den til en indfyringstragt foran kedlen. Tragten er monteret med et hydraulisk stempel, som skubber flisen ind i kedlen.

  • Video